sâmbătă, 25 februarie 2012

www.certificatecarboncredit.ro - site de informatie si inspiratie

Acum puteti vizita certificatecarboncredit.ro


Am asteptat cu mult interes momentul in care sa va pot arata situl nou. Informatia de care au nevoie vizitatorii este pe site si o poate citi oricine. Am inceput lucrul la acest site cu intentia ca el sa fie o sursa de informatii si de inspiratie pentru cei interesati de afacerea cu credite de carbon de la Botanoo. Veti citi despre:
  • Acasa - Afacerea cu Credite de Carbon de la Botanoo este o afacere profitabilă în domeniul protecţiei mediului înconjurător
  • Afacerea Botanoo - Afacerea cu credite de carbon de la Botanoo în 5 paşi
  • Credite Carbon - Creditele Carbon – ce sunt?
  • Istoric - Salvarea planetei — Ce s-a făcut până acum?
  • Markit - Verificarea proiectelor Carbon Credit
  • MLM - Botanoo. Afacere profitabila. MLM binar hibrid
  • Video - Video-uri despre sustinerea prevederilor legale in ce priveste energia verde, credite carbon
  • Piata - Firma CC Denmark – intermediar pe piaţa voluntară a creditelor de carbon
  • Contact - Contact

miercuri, 22 februarie 2012

Sponsorul credite carbon vorbeste inimii...


Sa vorbim de la inima la inima


In asteptarea noului site www.certificatecarboncredit.ro vreau sa va spun ca sunt uimita de traficul neasteptat de mare de pe acest blog pe care am inceput sa postez articole despre creditele de carbon de la Botanoo doar de doua saptamani. Acest lucru inseamna ca sunteti interesati de creditele de carbon care sunt obiectul unei afaceri profitabile. Acesta este un lucru bun pentru mine si o veste la fel de buna pentru cei care doresc sa se implice si ei aderand la afacere.

Este trecut de miezul noptii si gandindu-ma ce sa scriu pe blog, mi-a trecut prin minte gandul ca pentru a se simti implinit, omul nu are nevoie doar de hrana, imbracaminte si adapost. Vreau sa spun ca nu doar banii sunt o prioritate. Banii sunt necesari. La tot pasul trebuie sa scoatem bani din buzunar. In cazul multor oameni cei mai multi bani se duc pe hrana zilnica. Hrana sanatoasa este vitala pentru viata noastra, dar numai cu hrana fizica nu ne putem dezvolta o personalitate armonioasa. 

Cred ca sunteti de acord ca avem nevoie si de o altfel de hrana pentru a fi cu adevarat sanatosi. Hranim trupurile copiilor, ale prietenilor, dar cat de des le hranim respectul de sine? Le dam friptura, cartofi, salate, fructe ca sa ii energizam, dar deseori uitam sa le oferim cuvinte de apreciere care ar rasuna in mintile lor ani de zile, ca o muzica frumoasa.  Va voi scrie un exemplu concret din viata reala care ilustreza cum aprecierile sincere pot schimba vieti omenesti. 

Cu ani in urma o profesoara l-a rugat pe Stevie Morris sa o ajute sa gaseasca un soricel ratacit prin clasa. Ea a apreciat faptul ca Stevie avea un dar pe care nu il avea nimeni altcineva din clasa. Stevie se nascuse cu un auz formidabil, care putea sa compenseze faptul ca era orb. Dar asta a fost prima data cand lui Stevie i se aprecia auzul. La cativa ani de zile dupa aceasta intamplare, el a declarat ca acel act de apreciere a marcat pentru el inceputul unei noi vieti. Din acel moment si-a dezvoltat aptitudinile auditive si a pornit in lume, devenind, sub numele artistic Stevie Wonder, unul dintre cei mai mari cantareti de muzica pop si compozitori ai anilor’70. 

Iti multumesc tie, vizitatorul gandurilor mele, care urmaresti ce muncesc si scriu pe acest blog si iti doresc sa ai in jurul tau cateva persoane care sa te laude sincer pentru lucrurile bune pe care le faci si astfel sa iti arate cat de important esti pentru ei, iar tu la randul tau sa fii generos atunci cand vine vorba de a lauda pe cineva. Iti doresc o viata frumoasa!!!


CertificateCrediteCarbon

O afacere aşa de frumoasă cum este afacerea cu credite de carbon de la Botanoo, merita un site nou


Afacerea Creditelor Carbon, Botanoo
 In ultima perioadă am lucrat mult pentru afacerea creditelor de carbon. Pe langă faptul că trebuie să ţin pasul cu noutăţile care apar pe site-ul Botanoo, m-am ocupat mult şi de promovare. 

Împreună cu un amic am lucrat la un site nou cu informaţii autentice, necopiate cu copy-paste. Sunt articole originale, documentate şi filtrate prin experienţa şi cunoştinţele pe care le-am acumulat în domeniu. Am reuşit să facem un site simplu, curat, cu informaţie care să vândă afacerea şi optimizat SEO. www.certificatecarboncredit.ro
 Stati pe aproape...

duminică, 19 februarie 2012

CC Denmark - firma intermediara pe piata voluntara a creditelor de carbon

CC Denmark este o firmă daneză ce activează în domeniul protectiei mediului, este susținută și recunoscută de guvernul danez

 

CC Denmark se ocupă cu comercializarea creditelor de carbon, este înregistrată oficial și verificată strict de către ONU, ca urmare trebuie să respecte legile Comunității Europene, prevederile ONU și legile daneze. Este o companie deschisă și transparentă, o companie care are 20 de ani de experiență în investiții verzi și afaceri pe internet. Deține birouri în Danemarca, Spania, Ungaria și mai nou în Rusia.

Botanoo este marca rețelei CC Denmark Network al cărei scop este să devină cea mai mare platformă internatională de comerț a creditelor de carbon de pe piata voluntară.
Prin firma daneza CC Denmark noi putem cumpăra aceste credite de carbon la un preț mic si apoi le putem vinde cu un profit substantial.

CC Denmark ApS (care activează ca Botanoo.com) este o companie înregistrată în temeiul legislaţiei daneze. Numărul de înregistrare al firmei este 28 33 57 18. Compania este, de asemenea, înregistrată pe Markit ca şi emitent şi vânzător a certificatelor de Credit Carbon.

duminică, 12 februarie 2012

Platforma Our Climate - Bursa creditelor de carbon

Our Climate





În data de 05 februarie, cu ocazia aniversării unui an de la startul afacerii Botanoo, la Budapesta a fost lansată platforma electronica a Bursei Mondiale Our Climate, la care va avea acces şi va putea tranzacţiona orice persoană fizică sau mici întreprinderi. Pentru urmatoarele două săptămâni  www.ourclimate.com  este în probă. Mai există şi un alt site  www.ourclimate.org care este folosit în mod special pentru publicitate pe care îl puteţi vizita.



Hackerii de certificate de CO2 ataca si Romania


Anul trecut, la nivelul Uniunii Europene, tranzactiile ilegale cu certificate de emisii de gaze cu efect de sera au produs pagube de circa 5 miliarde de euro

certificate CO2
Registrul National al Emisii-lor de Gaze cu Efect de Se-ra a fost spart la jumatatea lunii noiembrie de persoane necunoscute, care au sustras din cota ce-i revenea companiei Hol-cim Romania nu mai putin de 1,6 milioane de certificate de CO2, a caror valoare estimata se ridica la 15 milioane de euro. Revista “Sapta-ma-na Financiara” a atras atentia ca le-gislatia confuza si incompleta din Romania da posibilitatea oricarei persoane (fizice sau juridice) sa cum-pere si sa vanda certificate de CO2, printr-o simpla deschidere de cont la Registrul National al emisiilor. Acesta asigura practic evidenta certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera emise, detinute, transferate si anulate, inclusiv a operatiunilor cu unitati de emisii de gaze cu efect de sera prevazute de Protocolul de la Kyoto, in conditiile in care “orice per-soana fizica sau juridica poate deschide un cont personal in regis-trul national”, se precizeaza in Re-gulamentul de functionare. Drept ur-mare, in lipsa unor clarificari pri-vind piata secundara a acestor va-lori, inclusiv hackerii pot avea ac-ces la conturile Registrului. In plus, toa-te tranzactiile sunt secrete, iar in Re-gistru pot fi identificate doar transferurile cu certificate si unitati pre-va-zute de Protocolul de la Kyoto fara a cunoaste detalii privind tranzac-tiile realizate de operatori care au stat la baza transferului efectiv de cer-tificate. Toate transferurile se realizeaza pe cale electronica si se in-registreaza insa, motiv pentru care nu ar fi greu de identificat autorul faptei despre care vorbim.
Pe urma hotilor
Pentru ca nu exista o lege specia-la privind comercializarea certifica-telor, vanzarea acestora in alta tara decat tara din care provin poate a-du–ce comerciantilor inclusiv retur-nari de TVA, care in anumite cazuri pot atinge sume de zeci de milioane de euro. Deocamdata, nu este cazul cu certificatele sustrase de la Re-gis-trul National, din cota Holcim, caci o parte din cele 1,6 milioane de certificate de emisii au inceput sa fie recuperate. Un milion de certificate de CO2 au fost transferate intr-un cont din Liechtenstein. Alte 600.000 de certificate au fost transferate catre o companie din Italia, citeste mai mult...


Marea Britanie a fixat pretul tonei de CO2 la 16 euro

Guvernul Marii Britanii a fixat deja pretul unei tone de dioxid de carbon. Pretul, de 16 euro pe tona de co2, va intra in vigoare in 2013 si va creste progresiv pana in 2010 (? ups...greseala de tipar sau ce...), scrie site-ul maxisciences.com. 
 
Aceasta masura reprezinta unul dintre capitolele majore ale fiscalitatii “verzi” din Marea Britanie si va putea aduce in 5 ani un beneficiu la bugetul de stat de aproximativ 3,6 milliarde de euro, potrivit autoritatilor din Regatul Unit.
Banii din aceasta taxa vor alimenta o banca de investitii dedicate dezvoltarii energiilor regenerabile si vor permite reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.
George Osborne, ministrul englez de Finante, a prezentat un plan care vizeaza un plafon minim pentru pretul carbonului.
Din 2013 pretul va fi fixat la aproximativ 16 euro pe tona de dioxid de carbon, ca, apoi, sa creasca progresiv pana va atinge in jur de 30 euro.
Acest lucru insa va duce si la cresterea facturilor la energie electrica, contribuabilii platind cu 10% mai mult.


McLaren a primit un certificat pentru reducerea emisiilor de CO2

McLaren a devenit prima echipă de Formula 1 care a primit certificatul Carbon Trust Standard pentru reducerea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon


  
McLaren a iniţiat cu trei ani în urmă un amplu program de reducerea a emisiilor de dioxid de carbon, cu scopul de a-şi demonstra grija pentru mediul înconjurător.
În acest timp, McLaren a reuşit să reducă emisiile de CO2 cu 1500 de tone anual, performanţă pentru care echipa a fost recompensată marţi cu certificatul Carbon Trust Standard.
"Am petrecut trei ani pentru a obţine acest certificat. Este stisfacator să fim una dintre primele 500 de companii din Marea Britanie care obţin acest certificat, dar este mulţumitor în mod particular să fim prima echipă de Formula 1 care realizează asta. Totuşi, mai importantă este sublinierea cercetării continue din Formula 1 pentru a dezvolta soluţii energetice durabile şi eficiente, indiferent dacă la sediu sau pe circuitul de curse. De fapt, probabil suntem singurul sport cu resursele, cunoştinţele şi angajamentul de a promova noi tehnologii care au potenţial pentru pieţele de masa", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.
Cele 1500 de tone de CO2 economisite anual de McLaren reprezintă emisiile tunelului de vânt al echipei în 7 luni sau totalul emisiilor realizate într-un an de divizia McLaren Electronics. Printre măsurile pe care le-a luat McLaren pentru a reduce emisiile de CO2 se numără implementarea unui sistem de aer condiţionat care funcţionează doar când angajaţii ocupă anumite spaţii sau un sistem de iluminare eficient din punct de vedere al consumului de energie.



Sarkozy vrea sa introduca taxa pe emisii de carbon

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat, joi, ca sprijina introducerea taxei pe emisii de carbon pentru gospodarii si companii, o masura ce ar ajuta la reducerea emisiilor de carbon in urmatoarele decenii.

 Aproape doua treimi din francezi se opun introducerii acestei taxe, potrivit sondajelor. Presedintele sustine insa ca "este timpul ca Franta sa isi adapteze sistemul fiscal si sa creeze o taxare ecologica reala", din pricina pericolelor climatice si a nevoii de reducere a dependentei de petrol, informeaza AFP.

Taxa ar urma sa fie bazata pe pretul permiselor pentru emisii de carbon, care este, in prezent, de 17 euro per tona de dioxid de carbon. La acest pret, guvernul francez spera sa stranga 3 miliarde de euro din taxe, bani care ar urma sa se intoarca la contribuabili prin reduceri la alte taxe sau asa-zise permise de tip "Green Check".

Rezultatul ar urma sa fie descurajarea consumului de energie bazata pe combustibili fosili, cum ar fi benzina, carbunele sau gazele naturale, la care preturile vor creste gradat.

Alte tari mai mici din Europa, cum ar fi Suedia, Danemarca, Finlanda sau Slovenia au introdus deja o taxa similara. In Franta, introducerea taxei a starnit insa dezbateri aprinse, in absenta detaliilor privind valoarea ei si a modului in care va fi recuperata. 



BRD si-a neutralizat integral emisiile de carbon din 2010

Banca a achizitionat voluntar certificate verzi si a investit 630.000 EUR intr-un amplu program de reducere a impactului de mediu. 

 BRD a anuntat ca si-a neutralizat integral emisiile de CO2 corespunzatoare anului 2010, in primul rand prin achizitionarea de certificate verzi (din cadrul unor sisteme de tranzactionare care functioneaza sub mecanismele de flexibilitate definite de Protocolul de la Kyoto).
Valoarea certificatelor achizitionate a fost de 180.000 de Euro. Aceste certificate au fost emise si, in consecinta, pretul lor va fi folosit pentru a finanta 6 proiecte in domeniul energiei verzi, din toata lumea: ferme eoliene in Maroc, un baraj hidroelectric de mici dimensiuni in Guatemala, fabricarea de bioenergie in India, recuperarea de metan provenind din deseuri in Argentina, ferme eoliene si recuperare de metan din deseuri in Turcia.

Trebuie spus ca initiativa BRD este una strict voluntara, in conditiile in care banca nu are o obligatie legala de a achizitiona astfel de certificate, nefiind inclusa in Sistemul European de Tranzactionare a Emisiilor (
EU ETS).

In schimb, initiativa vine in contextul unui angajament al Grupului Societe Generale de a-si neutraliza emisiile de CO2, in cat mai multe din entitatile pe care le detine la nivel global. Acest angajament presupune ca fiecare entitate, deci inclusiv BRD, e obligata sa achizitioneze, din bugetul propriu, certificate verzi care sa acopere cantitatea de emisii pe care a avut-o. In acest fel, Grupul isi propune sa isi responsabilizeze subsidiarele fata de impactul lor de mediu si sa le motiveze sa il reduca.

Pentru a-si putea determina cu precizie impactul de mediu, BRD a implementat incepand din
2008 un sistem de monitorizare a unor indicatori precum:
  • Consumul total de energie (inclusiv per angajat sau per metru patrat de cladire)
  • Consumul de apa 
  • Consumul de hartie birou (inclusiv procentul de hartie certificata FSC)
  • Deplasarile profesionale
  • Emisiile totale de CO2 (inclusiv per angajat)
Valorile acestor indicatori pentru anii 2008, 2009 si 2010 sunt publice si pot fi gasite in Raportul Anual al BRD pe 2010, la capitolul ”Responsabilitate corporativa”.

Pe langa implementarea sistemului de monitorizare, BRD a formulat si a inceput sa puna in aplicare, de la jumatatea anului 2010, un amplu plan de reducere a impactului de mediu. Acesta contine masuri referitoare la:
  • optimizarea consumurilor (in special de electricitate, hartie, carburant)
  • cresterea eficacitatii energetice a cladirilor 
  • scaderea impactului de mediu al activitatii IT 
Pana acum, in cadrul acestui plan, BRD a investit 630.000 Euro in proiecte IT, sisteme de videoconferinte in diverse optimizari energetice si, nu in ultimul rand in achizitia de certificate verzi, corespunzatoare emisiilor din 2010.

La nivel de Grup, tinta Societe Generale era ca pana in 2012 sa reduca cu 11% cantitatea de CO2/angajat, fata de valoarea din 2008. Grupul afirma ca a depasit deja aceasta tinta, scaderea la finalul anului 2010 fiind de 14,2% fata de momentul de referinta. De asemenea, prin achizitia de certificate verzi, Grupul a neutralizat un procent de 75% din emisiile inregistrate in 2010 de entitatile pe care le detine in toata lumea.
 

Material realizat de Dragos Dehelean, coordonator ResponsabilitateSociala.ro




Ungaria introduce "taxa pe chipsuri"

Ungaria introduce "taxa pe chipsuri". Urmeaza restaurantele fast-food

Alimentele nesanatoase, precum chipsurile, batoanele de ciocolata si bauturile acidulate vor fi supuse unui nou impozit in Ungaria, in conformitate cu legislatia adoptata luni, menita sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a natiunii, anunta agentia Deutsche Presse, citata de euractiv.ro.

Poreclita initial "taxa pe hamburger", denumirea i-a fost schimbata in "taxa pe chipsuri", odata ce a devenit clar ca proiectul de lege nu este destinat produselor comercializate de catre restaurantele de tip fast-foodm, scrie euractiv.ro.
Bauturile care contin zahar, prajiturile pre-ambalate si gustarile sarate sau cu diverse arome alimentare vor fi impozitate. Spre exemplu, chipsurile vor fi impozitate cu pana la 200 de forinti, sau putin peste un dolar, pe kilogram. Acest lucru ar putea creste pretul unui pachet standard de 90 de grame cu aproximativ 10%, in septembrie, odata cu intrarea in vigoare a legii.
Politicienii din opozitie sunt de parere ca taxa nu merge suficient de departe, acuzand guvernul conservator, condus de catre primul-ministru Viktor Orban, ca a cedat in fata grupurilor de lobby. Janos Lazar, membru al partidului de guvernamant, a declarat insa ca noi reguli referitoare la restaurantele fast-food vor fi propuse in aceasta saptamana, dupa intalnirile cu reprezentantii acestora.
Ungurii au una dintre cele mai mici sperante de viata din Uniunea Europeana. Potrivit reprezentantilor guvernului ungar, veniturile fiscale incasate din "taxa pe chipsuri" vor fi folosite pentru a finanta campaniile de sensibilizare cu privire la sanatatea publica.

In Romania, taxa pe fast-food a fost amanata
In tara noastra, introducerea taxei pe fast-food a fost amananta, intrucat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, considera ca proiectul nu este oportun in acest moment, iar Romania nu este pregatita. Ministrul a dat exemplul Ungariei, unde premierul a anuntat introducerea unei astfel de taxe, dar nu a reusit inca sa o implementeze:

sursa:

http://www.green-report.ro/stiri/ungaria-introduce-quottaxa-pe-chipsuriquot-urmeaza-restaurantele-fast-food

 



Premiera mondiala: Danemarca pune taxa pe alimentele grase

Danemarca este prima tara din lume care a instituit taxa pe grasimile saturate, aflate in alimente, cum ar fi untul, pizza, carnea, dulciurile sau laptele. 

Noua taxa este menita sa limiteze consumul de alimente grase si se ridica la 2,15 euro pe kilogram, indiferent de produs, si se va aplica inclusiv semipreparatelor, scrie „Le Monde”.
„Cred ca taxa va avea un impact pozitiv asupra sanatatii oamenilor, acesta fiind principalul scop pentru care am instituit-o”, a declarat Gitte Hestehave, purtatorul de cuvant al Confederatiei Daneze a Industriilor.
In saptamana care a precedat intrarea in vigoare a taxei pe grasimile din alimente, danezii au devalizat magazinele creandu-si stocuri de unt, margarina sau lapte.
„Am fost nevoiti sa aducem in magazin tone de unt si margarina ca sa putem face fata clientilor care au cumparat cantitati impresionante din aceste alimente care se sumpesc. Oamenii si-au umplut congelatoarele, iar rafturile noastre s-au golit instantaneu. Deocamdata, cred ca-si fac aceste provizii ca sa economiseasca bani, dar, pe viitor, daca vor vrea sa-si cumpere o prajitura, chiar de se va scumpi, cu siguranta o vor cumpara”, a spus , Christian Jensen, patronul unui supermarket din Copenhaga.

sursa:  


Certificatele de carbon si biletele de avion

... in acest an, potrivit unei directive a Comisiei Europene, rafinariile care au poluat mai mult vor trebui sa cumpere certificate de carbon, iar aceste cheltuieli se vor regasi tot in preturi.
Aceleasi certificate de carbon vor scumpi si biletele de avion. Cei care nu au decis inca scumpirea investesc in biocombustibil.
Biletele de avion vor costa mai mult din martie si cu siguranta vor scumpi si vacantele celor care si-au facut planuri pentru aceasta vara.

Stire PRO TV


Victorie! Facebook trece pe energie verde!

După 20 de luni de campanie mobilizare și negocieri pentru „înverzi” Facebookul, compania a anunțat recent că își ia angajamentul de a utiliza pe viitor numai energie care provine din surse regenerabile. 
 
 Peste 700.000 de oameni din întreaga lume și-au reunit forțele pentru a face posibilă această victorie.
Mesajul pe care îl transmite Facebook către producătorii de energie este clar: investiți acum în energie regenerabilă, și renunțați la energia pe bază de cărbune.  
În plus, Greenpeace și Facebook vor colabora pentru a promova energia regenerabilă și pentru a încuraja marile companii de utilități să dezvolte obținerea energiei regenerabile (vezi aici acordul semnat)
Facebook și-a luat, de asemenea, angajamentul de a dezvolta alături de Greenpeace programe care să permită utilizatorilor rețelei sociale să economisească energie și să implice comunitățile în luarea unor decizii care să încurajeze folosirea energiei curate.



Energia regenerabila in Romania

Strategia Energetica a Romaniei, in dezbatere: energia regenerabila va acoperi 41% din productie in 2035

 Sursele regenerabile de energie, inclusiv cea hidro, vor ajunge in 2035 la o pondere de 41% din productia de electricitate la nivel national, in paralel cu cresterea ponderii energiei nuclearelectrice, ce va acopei 37% din total, potrivit Strategiei Energetice a Romaniei pentru perioada 2011-2035. 

Documentul a fost publicat pe site-ul Ministerului Economiei si poate fi consultat aici.
Conform proiectului, unitatile de productie a energiei din surse regenerabile ar urma sa cumuleze in 2020 o putere de 4.715 MW, din care 4.000 MW doar in centrale eoliene. Aceste unitati ar urma sa acopere 43% din productia de energie la nivel national in 2020.
In 2009 energia produsa din sursele regenerabile reprezenta 29% din productie, aproape exclusiv datorita hidrocentralelor. Capacitatile instalate in parcuri eoliene si fotovoltaice reprezentau mai putin de 1% din total.
Investitii necesare de peste 30 miliarde euro
”Se estimeaza o crestere continua pentru producerea de energie electrica din energie nucleara si din surse de energie regenerabila, prin sustinerea acesteia din urma cu stimulente guvernamentale si datorita cresterii preturilor pentru combustibilii solizi si a introducerii costului emisiilor de CO2”, se precizeaza in document.
Totalul investitiilor necesare pentru realizarea celor 14.800 MW in perioada 2011 – 2035 se estimeaza a fi de 30 – 40 miliarde euro, din care 9 – 11 miliarde euro in perioada 2011 – 2020.
Pentru realizarea capacitatilor de valorificare a surselor regenerabile de energie, circa 5.500 MW in perioada 2011 – 2035, se estimeaza un necesar de investitii de circa 9 miliarde euro, din care circa 7 miliarde euro pana in 2020.

Citeste mai mult aici...


Ai centrală de apartament? Vei plăti o taxă de poluare.

Ai centrală de apartament? Vei plăti o taxă de poluare. 

Ministrul Mediului: UE va impune taxa Uniunea Europeană va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament, a anunţat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a spus că măsura va intra în vigoare "în 2013 sau în 2015". din 2013 sau 2015

Prezent la o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP), ministrul Laszlo Borbely a spus că încălzirea pe baza centralelor individuale nu va mai fi o soluţie atât de atractivă pentru proprietarii de locuinţe, în special din cauza intenţiei de a impune o taxă de poluare pentru acestea.
"Vă spun că Uniunea Europeană va impune o taxă pentru aceste centrale de apartament, centrale individuale, pentru că şi ele poluează. Şi din acel moment nu ştiu dacă ele vor rămâne o soluţie atât de atractivă", a spus ministrul Mediului. 




Taxa pe emisiile de dioxid de carbon in Australia

După mai mulţi ani de dezbateri aprinse pe această temă, Senatul australian a aprobat luni o lege care instaurează o taxă pe emisiile de dioxid de carbon.

Australia încearcă de mai mult timp să introducă o taxă pentru poluatori sau un sistem de schimb de cote de emisii, dar precedentele încercări au eşuat de fiecare dată.
Potrivit Mediafax, textul Guvernului minoritar condus de laburista Julia Gillard - aflată la conducerea unei coaliţii care include ecologiştii şi trei deputaţi independenţi - a fost adoptat cu 36 de voturi pentru şi 32 împotrivă. În octombrie, Camera inferioară a Parlamentului a adoptat deja acest text.
În virtutea acestei legi, principalii emiţători de dioxid de carbon vor trebui să plătească o taxă începând de la 1 iulie 2012.
Începând din 2015, această taxă, obţinută în urma unui compromis între laburişti şi ecologişti, va ceda locul unei scheme de schimb de cote de emisii în Asia-Pacific, la preţuri variabile, fixate de piaţă.

sursa:
http://www.adevarul.ro/international/web-taxa-dioxid_de_carbon-poluare-australia_0_587341354.html


marți, 7 februarie 2012

Lucas, un baietel cu Autism

Pe Lucas, un băieţel de aproape 6 ani, l-am cunoscut cu aproape două luni în urmă. Acest copil are autism şi trebuie să recunosc faptul că în acel moment habar nu aveam ce este autismul. M-a mişcat relaţia plină de căldură şi iubire dintre mamă şi copil. Am fost curioasă şi am căutat informaţii pe google despre autism şi am rămas uimită să constat că o boală atât de larg răspândită este aşa de puţin promovată. De asemenea, este de necrezut ce costuri enorme implică terapia ABA şi cum statul român habar nu are de copiii cu autism şi de situaţia familială a acestor copii. Iar în ce priveşte grija pentru viitorul lor, aceasta este inexistentă pentru societate sau pentru sistemul medical.
Am gasit totuşi unele iniţiative private ale unor părinţi ajunşi la disperare din iubire pentru copilul lor şi astfel au apărut unele asociaţii şi fundaţii care se zbat din greu să atragă atenţia publică asupra AUTISMULUI.
Nu am putut să rămân indiferentă şi m-am implicat în promovarea cazului lui Lucas. Puteţi citi despre Lucas pe http://steladiaconu.wordpress.com/


duminică, 5 februarie 2012

joi, 2 februarie 2012

Botanoo - Afacere profitabila

Afacerea cu credite de carbon este o afacere profitabilă


Afacerea Botanoo este o afacere profitabilă. Spun lucrul acesta cu maximă convingere. Seminarul de la Bucureşti a adus unele clarificări pentru cei interesaţi să investească în credite de carbon. În cele ce urmează voi puncta câteva astfel de clarificări.

Este bine să ştim că există două pieţe de vânzare a creditelor de carbon şi să facem deosebirea între ele.

1 - Piaţa reglementată prin Tratatul de la Kyoto. Este o piaţă obligatorie care se referă la implicarea la nivel de state, de guverne;
2 - Piaţa voluntară, unde cumpără şi vând credite de carbon persoane  fizice şi persoane private. 

Tratatul de la Kyoto se referă doar la punctul 1. Tratatul nu cuprinde legislaţie pentru piaţa voluntară. Pe noi ne interesează punctul 2 unde ni se oferă posibilitatea unei idei de afaceri profitabilă.

În circuitul de tranzacţionare al creditelor de carbon sunt trei verigi:

I - Producătorul de credite de carbon (ex. Firma care functionează cu energie verde); În prezent firmele producătoare de credite de carbon sunt din Brazilia de la firma Sustainable Carbon. www.sustainablecarbon.com
Aceste firme pentru 1kwh produs fără poluare primesc 1credit de carbon.
Urmează ca în perioada imediat următoare să cumpărăm de la Southpole Carbon din Elvetia. www.southpole.com

II - Intermediarul este firma CC Danemark APS; Această firmă cumpără aceste credite de carbon  la preţ mic de la firmele producătoare şi le vinde la un preţ mare (preţul pieţei) care în prezent este de 13 euro până la 28 euro.

III- Creditele de Carbon se vând la firmele private: bănci, aeroporturi, societăţi airlines, hoteluri, transportatori,  firme de servicii poştale, etc. În general, 44% din firme sunt interesate să contribuie la promovarea unor produse şi servicii relizate cu energie verde. 22% din firme sunt interesate de profit.

CC Danemark ApS este cel mai mare intermediar (comerciant) de credite de carbon prin platforma online Botanoo. Calitatea creditelor de carbon este certificată de ONU prin firma  MARKIT (1900 angajati).

De ce este Botanoo cea mai buna?
    mlm binar
  • marketing de binar hibrid (sistem eficient de vânzare directă cu dezvoltarea rapidă a reţelei de vânzare);
  • avem un produs care se comercializează la nivel mondial, nu doar unui segment de populaţie.
  •  nu se cheltuieşte din fonduri pentru reclamă, promovare, publicitate.
  •  cheltuieli reduse pentru închiriere spatii, plata utilităţi, salarii.
  • nu sunt folosiţi brokeri care cer comisioane mari;
  • cea mai mare parte a acestor bani economisiţi astfel, revin prin comisioane (motivare financiară) membrilor reţelei de vânzare.

Avantajele pieţei voluntare faţă de piaţa reglementată la Kyoto (cea obligatorie):
  • birocraţie scăzută;
  • fără influenţa politică;
  • eficienţă sporită;
  • reguli stricte;
  • din fondurile provenite din comercializarea creditelor de carbon sunt susţinute proiecte reale de producere a energiei verzi, proiecte care sunt prezentate pe platforma Botanoo;
  • piaţa va creste foarte mult în următorii ani (ex: Piata voluntară reprezintă în acest moment 1% din piaţa obligatorie. Asta înseamnă că noi, ca persoane fizice avem acces la o afacere profitabilă cu potenţial mare de dezvoltare. De ex., în anii 1995 când au apărut primele telefoane mobile nimeni nu credea că acestea se vor dezvolta şi se vor răspândi atât de mult ca în prezent. La fel se va întâmpla şi cu creditele de carbon.
Concluzie: Botanoo cumpără ieftin şi vinde scump. În acest circuit intrăm şi noi investind 400 euro, 1200 euro sau mai mult. Câştigurile estimate pe parcursul unui an pot fi cuprinse între 80% – 250%.

Gasesti mai multe detalii pe www.certificatecarboncredit.ro unde te vei putea abona si la un newsletter saptamanal.






OurClimate - CrediteCarbon

Este un frig în noaptea asta de crapă pietrele de-a binelea. Şi pe frigul ăsta mare, circulă zvonul că pe 5 februarie la Gala Botanoo va fi inaugurată platforma OurClimate. Cred că îţi dai seama ce tare este provocată curiozitatea feminină din mine...
Deocamdată, pe www.botanoo.com avem de lucru pe platforma internă Xtanoo unde putem cumpăra şi vinde unităţi de carbon, avem grafice la zi cu volumul vânzărilor în ultimele 24h şi cu valoarea unităţilor, ba chiar pot să văd cât cumpără şi vând alţii pe piaţa unităţilor de carbon.
Dar vine OurClimate! Aici vom avea de-a face cu piaţa Creditelor de Carbon, lucruri serioase, ce mai...
Şi băieţii deştepti de la CC Denmarc au început o promovare cu mare tam-tam pe Facebook. Au lansat un concurs la care poate participa oricine. Premiul este un weekend la Hotelul Caramell, din Ungaria pentru două persoane. Caută OurClimate.com pe Facebook, pe a doua postare dă clik pe titlu şi vei vedea despre ce este vorba.
Numărătoarea inversă se apropie de final...

„Suntem propriul nostru flagel“

De-a lungul secolelor, lăcomia a dominat istoria lumii, dar ameninţarea pe care o prezintă ea pentru supravieţuirea planetei a luat amploare în prezent. De ce? Deoarece capacitatea omului de a distruge este acum mult mai mare. „Numai în ultimii cincizeci de ani — se arată în Far From Paradise — am dispus de mijloacele chimice şi fizice care pot efectiv să distrugă celelalte forme de viaţă de pe planeta noastră. . . . Homo sapiens [expresie care provine din latină şi înseamnă om înţelept], aşa cum, fără nici o modestie, se autointitulează omul, are o putere aproape absolută şi a încetat să se mai controleze în vreun fel.“ Recent, organizaţia Greenpeace, care se ocupă cu ocrotirea mediului înconjurător, a rostit o acuzaţie gravă, spunând: „Omul modern a făcut o groapă de gunoaie din Paradisul [pământesc] . . . şi acum stă ca un copil prostănac . . . aflat în pragul . . . distrugerii efective a acestei oaze de viaţă“.


Lupta pentru ocrotirea planetei

Este greu să ajuţi un alcoolic care este convins că nu are probleme cu băutura. În mod asemănător, primul pas în îmbunătăţirea sănătăţii planetei constă în recunoaşterea proporţiilor pe care le-a luat boala. Probabil că educaţia stă la baza succeselor remarcabile înregistrate în ultimii ani în problemele legate de mediu. Majoritatea oamenilor din prezent sunt conştienţi în mare măsură de faptul că pământul nostru este sărăcit şi poluat — şi că trebuie să se facăceva în acest sens. Degradarea mediului se conturează azi mai ameninţătoare decât un război nuclear.
Conducătorii lumii sunt conştienţi de aceste probleme. În jur de 118 conducători de stat au participat la Summit-ul Pământului din 1992, unde s-au întreprins câţiva paşi în vederea protejării atmosferei şi a resurselor pământului care se reduc încontinuu. Majoritatea ţărilor au semnat un tratat legat de mediu, în care erau de acord să înfiinţeze un sistem prin care să se raporteze schimbările ce au loc în emisiile de carbon, obiectivul acestuia fiind cel de a îngheţa în viitorul apropiat producţia totală de emisie a carbonului. Ele au analizat şi unele modalităţi de a salva biodiversitatea planetei noastre, adică numărul total al speciilor de plante şi de animale. Nu s-a putut ajunge la un acord în privinţa protecţiei pădurilor planetei, însă la acest summit s-au elaborat două documente — „Declaraţia de la Rio“ şi „Agenda 21“, care conţin principii directoare referitoare la modul în care ţările ar putea realiza o „dezvoltare care poate fi susţinută“.
Aşa cum atrage atenţia ecologul Allen Hammond, „testul decisiv va fi trecut dacă angajamentele luate la Rio vor fi respectate — dacă, în lunile şi anii care vor urma, cuvintele măreţe se vor transpune în acţiuni“.
Un important pas înainte însă a fost Protocolul de la Montreal din 1987, care cuprindea un acord internaţional de reducere treptată a clorofluorocarbonaţilor (CFC), stabilindu-se un termen limită. De ce această preocupare? Deoarece s-a spus că CFC contribuie la reducerea rapidă a stratului protector de ozon al pământului. Ozonul din stratul superior al atmosferei pământului are un rol important în filtrarea razelor ultraviolete ale soarelui, care pot duce la apariţia cancerului de piele şi a cataractelor. Această problemă nu se limitează doar la Australia. Recent, oamenii de ştiinţă au observat deasupra unor zone temperate din emisfera nordică o scădere de 8 la sută a concentraţiei de ozon pe timp de iarnă. Spre stratosferă s-au ridicat deja 20 de milioane de tone de CFC.
În faţa acestei contaminări dezastruoase a atmosferei, ţările lumii au lăsat deoparte neînţelegerile lor şi au trecut la acţiuni decisive. O altă acţiune la nivel internaţional a fost întreprinsă şi în vederea protejării speciilor aflate pe cale de dispariţie, a ocrotirii Antarcticii şi a controlării traficului cu deşeuri toxice.
Multe ţări iau măsuri pentru a-şi curăţa râurile (în prezent, în fluviul Tamisa din Anglia s-a întors somonul), pentru a controla poluarea aerului (aceasta a scăzut cu 10 la sută în oraşele din Statele Unite cu cel mai ridicat nivel de smog), pentru a capta sursele de energie care nu sunt ostile mediului (pentru a încălzi 80 la sută din locuinţele din Islanda se foloseşte energia geotermală) şi pentru a-şi conserva moştenirea lor naturală (Costa Rica şi Namibia au transformat circa 12 la sută din suprafaţa lor totală în parcuri naţionale).
Dovedesc oare aceste semne încurajatoare faptul că omenirea ia în serios pericolul? Este doar o chestiune de timp până când planeta noastră va fi din nou într-o stare bună de sănătate? 
CC Denmark prin platforma online botanoo.com ne da posibilitatea de a participa activ la comertul cu credite de carbon pe piata voluntara. Prin implicarea noastra in aceasta afacere ne aducem aportul la reducerea emisiilor de carbon.


Ameninţarea ia proporţii


Recentele secete, recoltele care nu corespund aşteptărilor şi aerul poluat care sufocă oraşele, unul după altul, toate au aceleaşi caracteristici ameninţătoare. Ele sunt simptome ale unei planete bolnave, ale unei planete care nu mai poate să facă faţă la toate cerinţele pe care omul le aruncă grămadă asupra ei.
Pe pământ, nimic nu este mai important pentru supravieţuirea noastră decât aerul pe care îl respirăm, alimentele pe care le mâncăm şi apa pe care o bem. Fără cruţare, aceste elemente vitale care întreţin viaţa sunt fie contaminate, fie distruse încetul cu încetul — şi aceasta chiar de către om. În unele ţări, mediul a ajuns deja să pună în pericol viaţa. Aşa cum s-a exprimat în mod sugestiv fostul preşedinte sovietic, Mihail Gorbaciov, „ecologia ne-a strâns de gât“.
Această ameninţare nu poate fi tratată cu superficialitate. Populaţia lumii creşte în mod constant, iar cererile legate de resursele limitate se multiplică. Lester Brown, preşedintele Institutului Worldwatch, a afirmat recent că „viitorul nostru este ameninţat într-o mare măsură nu de o agresiune militară, ci de degradarea mediului înconjurător al planetei“.


Poluarea atmosferică în Asia

„În India, peste 40 000 de oameni mor anual din cauza poluării atmosferice“, anunţă revista de ecologie Down to Earth. Cercetările efectuate de Banca Mondială şi de Institutul pentru Protecţia Mediului din Stockholm au arătat că în Asia poluarea atmosferică este mult mai mare decât în Europa şi în America la un loc şi este răspunzătoare de moartea a mii de oameni în oraşele Seul, Beijing, Bangkok, Jakarta şi Manila. De exemplu, în Manila, anual mor peste 4 000 de oameni din cauza unor boli respiratorii, în timp ce 90 000 de persoane suferă de bronşite cronice grave. Rata mortalităţii este şi mai mare în Beijing şi Jakarta. La această situaţie s-a ajuns din cauză că „se folosesc combustibili de proastă calitate, metodele de producere a energiei nu sunt eficiente, autovehiculele aflate în circulaţie nu sunt în stare bună de funcţionare şi se înregistrează multe blocaje rutiere“, precizează revista.

Pe parcursul secolului al XX-lea, poluarea, puţin cunoscută în secolele trecute, a devenit o problemă. „Până nu demult, nimeni nu s-a gândit că acţiunile oamenilor ar putea afecta lumea la scară mondială“, se afirmă în National Geographic. „În prezent, unii oameni de ştiinţă sunt de părere că astfel de schimbări au loc pentru prima dată în istorie.“ Apoi este consemnat următorul avertisment: „Influenţa exercitată de omenire în ansamblu asupra mediului este atât de mare, încât poate cauza dispariţia în masă a unor specii de plante şi animale în timpul unei singure generaţii“.
Într-adevăr, secolul al XX-lea este unic. Oamenii, binecuvântaţi cu posibilităţi extraordinare de a se bucura de o viaţă mai bună, îşi dau acum seama că însăşi viaţa este în pericol!


Cât de bolnavă e planeta noastră?

Starea pacientului e foarte gravă. Simptomele sunt numeroase. Respiraţia e urât mirositoare. Are febră, mai mare ca oricând. Eforturile de a-i face temperatura să scadă rămân fără rezultat. În lichidele organismului s-a găsit otravă. Se tratează simptomele într-o parte, dar în alte părţi apar noi simptome, şi mai numeroase. În cazul unui pacient obişnuit, medicii ar spune, probabil, că boala, cu multiplele ei manifestări, e cronică şi duce la moarte. Neştiind ce să-i mai facă, ei n-ar putea decât să încerce să-i aline suferinţa în ultimele lui zile.
DAR pacientul despre care vorbim nu e un om, ci Pământul, locuinţa noastră. Iar cele de mai sus ilustrează foarte bine ce se întâmplă cu această planetă. Poluarea atmosferică, încălzirea globală, contaminarea apei şi deşeurile toxice sunt doar câteva dintre „bolile“ planetei noastre, aflată într-o stare foarte gravă. Asemenea medicilor din ilustrare, specialiştii sunt în impas, neştiind ce să facă.
De repetate ori, mass-media a vorbit despre starea gravă a planetei folosind titluri şi legende de genul: „Pescuitul cu dinamită transformă fundul mărilor în câmpuri ale morţii“; „Un miliard de asiatici ar putea ajunge să moară de sete în următorii 24 de ani“; „Anual, 40 de milioane de tone de deşeuri toxice sunt exportate în întreaga lume“; „Aproape două treimi din cele 1 800 de fântâni din Japonia sunt contaminate cu substanţe toxice“; „Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii revine în atenţie, de data aceasta fiind mai mare“.
Unii oameni s-au obişnuit cu numeroasele ştiri despre starea critică a mediului şi probabil chiar se gândesc că n-ar trebui să-şi facă prea multe griji atâta vreme cât nu-i afectează în mod direct. Cu toate acestea, fie că ne dăm seama, fie că nu, distrugerea pe scară largă a mediului planetei îi afectează aproape pe toţi oamenii. Întrucât poluarea Pământului a atins în prezent proporţii atât de mari, e posibil ca ea să fi afectat deja mai mult decât un domeniu al vieţii noastre. Prin urmare, toţi ar trebui să fim preocupaţi de sănătatea şi ocrotirea planetei noastre. La urma urmei, unde altundeva am putea trăi?
Dar, mai exact, cât de extinsă e problema? Cât de bolnavă e planeta noastră? Cum e afectată viaţa oamenilor? Să analizăm doar câţiva factori care ne ajută să înţelegem de ce nu e vorba doar de o uşoară indispoziţie, ci de o boală gravă.
OCEANELE: Pe zone întinse ale oceanelor se practică intensiv pescuitul. Un raport întocmit de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu arată că „70% din zonele de pescuit sunt atât de exploatate, încât, nici după înmulţirea peştilor rămaşi, rezervele de peşte nu se pot reface sau se refac cu greu“. De exemplu, populaţiile de cod, de merlucius, de egrefini şi de cambule din Atlanticul de Nord s-au redus cu aproape 95% în perioada 1989–1994. Dacă lucrurile continuă aşa, ce se va întâmpla oare cu milioanele de oameni pentru care marea e principala sursă de hrană?
În plus, potrivit estimărilor, în fiecare an se prind între 20 şi 40 de milioane de tone de vieţuitoare marine, care sunt aruncate înapoi în apele oceanului, de obicei, rănite sau moarte. Motivul? Sunt pescuite împreună cu peştii căutaţi, dar de ele nu este nevoie.
PĂDURILE: Despăduririle au multe consecinţe negative. Tăierea arborilor duce la reducerea capacităţii Pământului de a absorbi bioxidul de carbon, ceea ce, după părerea unora, constituie o cauză a încălzirii globale. Anumite specii de plante, o potenţială sursă de medicamente ce ar salva vieţi, vor dispărea. Cu toate acestea, ritmul în care se distrug pădurile nu scade absolut deloc. De fapt, în ultimii ani, chiar a crescut. Unii specialişti sunt de părere că, dacă nu se face nimic în această privinţă, pădurile tropicale ar putea dispărea în circa 20 de ani.
DEŞEURILE TOXICE: Aruncarea unor materiale periculoase în mare sau depozitarea lor pe uscat este o problemă gravă ce poate face mult rău la milioane de persoane. Deşeurile radioactive, metalele grele şi produsele secundare rezultate în urma obţinerii maselor plastice sunt doar câteva substanţe care pot fi cauza unor malformaţii, boli, precum şi a morţii atât la oameni, cât şi la animale.
PRODUSELE CHIMICE: În ultimul secol, au intrat în uz aproape 100 000 de noi produse chimice. Toate aceste substanţe chimice ajung, în final, în aer, apă, sol şi alimente. Dintre ele, relativ puţine au fost testate pentru a vedea care sunt consecinţele asupra sănătăţii omului. Totuşi, s-a constatat că multe dintre cele testate sunt cancerigene sau provoacă alte boli.
Există şi alţi factori care ameninţă mediul înconjurător: poluarea atmosferică, apele reziduale netratate, ploile acide, lipsa apei potabile. Cei câţiva factori menţionaţi sunt suficienţi pentru a ne da seama că planeta noastră e cu adevărat bolnavă. Dar poate fi salvat oare „bolnavul“ nostru? Sau lupta e deja pierdută?