duminică, 12 februarie 2012

McLaren a primit un certificat pentru reducerea emisiilor de CO2

McLaren a devenit prima echipă de Formula 1 care a primit certificatul Carbon Trust Standard pentru reducerea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon


  
McLaren a iniţiat cu trei ani în urmă un amplu program de reducerea a emisiilor de dioxid de carbon, cu scopul de a-şi demonstra grija pentru mediul înconjurător.
În acest timp, McLaren a reuşit să reducă emisiile de CO2 cu 1500 de tone anual, performanţă pentru care echipa a fost recompensată marţi cu certificatul Carbon Trust Standard.
"Am petrecut trei ani pentru a obţine acest certificat. Este stisfacator să fim una dintre primele 500 de companii din Marea Britanie care obţin acest certificat, dar este mulţumitor în mod particular să fim prima echipă de Formula 1 care realizează asta. Totuşi, mai importantă este sublinierea cercetării continue din Formula 1 pentru a dezvolta soluţii energetice durabile şi eficiente, indiferent dacă la sediu sau pe circuitul de curse. De fapt, probabil suntem singurul sport cu resursele, cunoştinţele şi angajamentul de a promova noi tehnologii care au potenţial pentru pieţele de masa", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.
Cele 1500 de tone de CO2 economisite anual de McLaren reprezintă emisiile tunelului de vânt al echipei în 7 luni sau totalul emisiilor realizate într-un an de divizia McLaren Electronics. Printre măsurile pe care le-a luat McLaren pentru a reduce emisiile de CO2 se numără implementarea unui sistem de aer condiţionat care funcţionează doar când angajaţii ocupă anumite spaţii sau un sistem de iluminare eficient din punct de vedere al consumului de energie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu