joi, 22 martie 2012

UE merge mai departe cu taxa CO2, sfidand amenintarea unui razboi comercial

Amenintarea unui razboi comercial nu va impiedica Uniunea Europeana sa implementeze legislatia privind protectia mediului, a avertizat Connie Hedegaard, comisar european pentru mediu, ca raspuns la presiunile guvernelor care cer UE sa renunte la planul vizand taxarea companiilor aeriene pentru emisiile de carbon.


 ntr-un interviu acordat Financial Times, Connie Hedegaard a declarat ca UE este hotarata sa lucreze cu SUA, China si alte natiuni pentru a ajunge la un acord international in scopul reducerii emisiilor de CO2, potrivit CNN.

Amenintarile comerciale nu vor intimida Bruxelles-ul. "Nu poti ameninta cu un razboi comercial doar pentru ca nu iti place legislatia europeana", a spus comisarul.

Planul UE, care prevede introducerea unei taxe pe emisii de carbon pentru zborurile care decoleaza sau aterizeaza in spatiul blocului economic, a fost dur criticat de guvernele din afara Europei.

Companiile care nu se supun pot fi amendate. Sapte companii aeriene europene au transmis o scrisoare liderilor politici, prin care au cerut sa se ajunga la un compromis, pentru ca intampina dificultati cu partenerii din afara UE.

O persoana apropiata Airbus a declarat ca guvernul chinez a blocat comenzi de avioane in valoare de 14 miliarde de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu